ZZP
Pensioen

Beleggen voor extra pensioen naast bijvoorbeeld je AOW.

Belangrijk om te weten

Door het belastingvoordeel zijn er een aantal spelregels van de Belastingdienst:

 • Er geldt een maximum bedrag dat je per jaar mag storten.
 • Het geld staat vast op de rekening. In elk geval tot je 60ste. Alleen als je arbeidsongeschikt wordt, kun je het saldo op de rekening wel eerder opnemen.
 • Op jouw pensioendatum krijg je je ZZP Pensioen niet in 1 keer uitbetaald. Je koopt dan met je ZZP Pensioen een pensioenuitkering aan die je verspreid over een aantal jaar ontvangt. In minimaal 5 jaar. Tenzij je eerder dan je AOW leeftijd uit wilt laten keren. Dan is het minimaal 20 jaar.
 • Als je overlijdt, is het geld voor jouw nabestaanden.
 • Waarom ZZP Pensioen kiezen?

  Je blijft flexibel. Nu en straks

  Je blijft flexibel. Nu en straks

  Als ZZP'er ben je niet altijd verzekerd van inkomen. Inleggen doe je op jouw manier, in jouw tempo. Je bepaalt zelf hoeveel geld je stort en wanneer (maandelijks of jaarlijks). Dit geld staat vast en rendeert totdat je met pensioen gaat. Tegen de tijd dat je met pensioen gaat, bepaal je hoe lang je pensioen wilt laten uitkeren. Overigens: overstappen kan altijd. Dan boeken wij de waarde over naar de partij van jouw keuze.

  Meer over inleggen
  Belastingvoordeel

  Belastingvoordeel

  Een groot deel van je inleg krijg je van de Belastingdienst terug. Het geld dat je stort, is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Over het saldo op de ZZP Pensioenrekening betaal je geen belasting. Later - als het pensioen wordt uitgekeerd - betaal je belasting over de uitkeringen.

  Meer over belasting
  Geld blijft van jou!

  Geld blijft van jou!

  Als je voor langere tijd arbeidsongeschikt bent, kan je eerder bij je geld. De waarde van jouw ZZP Pensioen wordt uitgekeerd bij overlijden. Het geld is dan voor jouw nabestaanden.

  Beleggen in goede handen

  Beleggen in goede handen

  ZZP Pensioen staat voor behoud en groei van vermogen voor lange termijn. Er wordt gewerkt met vaste beleggingsmixen van 3 fondsen. De mix wordt steeds opnieuw aangepast aan hoe lang het nog duurt totdat jij met pensioen gaat. We noemen dit de lifecycle. Je hoeft daar zelf niets aan te doen. Deze manier van beleggen is ontwikkeld in samenwerking met APG - de grootste pensioenbelegger van Nederland - verantwoordelijk voor het pensioen van 6 miljoen mensen in Nederland.

  Meer over beleggen
  Lage kosten

  Lage kosten

  De kosten zijn laag. We leggen graag uit welke kosten er zijn en welke impact zij hebben op je pensioen. Zo heb je inzicht in de kosten en kun je eventueel vergelijken met andere aanbieders.

  Meer over kosten
  Zelf kijken hoe het met je pensioen staat

  Zelf kijken hoe het met je pensioen staat

  Als klant heb je een eigen online omgeving. Daar kun je continue volgen hoe jouw ZZP pensioen zich ontwikkelt. Je ziet welke bedragen je hebt gestort en wat we met jouw geld hebben gedaan. Je kunt ieder moment de waarde van je pensioen bekijken.

  Vandaag starten met opbouwen?

  • Start met opbouwen binnen 5 minuten
  • Meer dan 1000 ZZP'ers gingen jou voor
  • Je pensioen goed geregeld

  Je kan jouw ZZP Pensioen volledig online aanvragen en direct beginnen met opbouwen.

  Lees meer
  Vandaag starten met opbouwen?

  Ook belangrijk om te weten

  • 1. Uitkering bij arbeidsongeschiktheid

   Je mag het opgebouwde vermogen in het ZZP Pensioen onder voorwaarden gebruiken als inkomensvoorziening bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

  • 2. Wat gebeurt er na overlijden?

   Geen vrolijk onderwerp, maar wel erg belangrijk. Voor jezelf en voor jouw erfgenamen. Want als jij overlijdt, gaat jouw geld naar jouw erfgenamen.

  • 3. Hoe zit het met kapitaaloverdracht?

   Misschien heb je als zelfstandige al geld gespaard voor je oude dag. Bijvoorbeeld in een (beleggings)verzekering of via banksparen. Dit kapitaal wil je misschien ook in het ZZP Pensioen storten. Dat heet "Kapitaaloverdracht".

  • 4. Fiscale regels

   Als je pensioen opbouwt, moet je rekening houden met een aantal belastingregels. Dat klinkt lastig, maar het is niets om je zorgen over te maken. Wel is het belangrijk om ervan op de hoogte te zijn.

  Zelf je pensioen berekenen

  Wil je weten hoeveel pensioen je kan krijgen?

  Bereken het nu!
  Bereken jouw situatie

  Partners

  Het ZZP pensioen van loyalis is samen met de 4 grootste ZZP organisaties ontwikkeld: voor en door ZZP'ers! Zij weten als geen ander wat leeft onder ZZP'ers en aan welke voorwaarden een pensioen voor ZZP' ers moet voldoen. Deze ZZP organisaties blijven betrokken bij het ZZP Pensioen via de Stichting ZZP Pensioen.

  Over Loyalis

  Over Loyalis

  Het beheer voor het ZZP Pensioen wordt gedaan door Loyalis Sparen & Beleggen N.V., een onderdeel van APG Groep. Loyalis Sparen & Beleggen is opgenomen in het register van de AFM. ZZP Pensioen maakt gebruik van de ervaring en het gigantische inkoopvolume van APG. Dit zorgt voor goede beleggingen tegen lage kosten.