ZZP
Pensioen

Beleggen voor extra pensioen naast bijvoorbeeld je AOW.

Hoe werkt het

ZZP Pensioen is een beleggingsrekening voor het opbouwen van jouw oudedagsvoorziening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je stort op deze rekening. Dit geld beleggen wij voor jou. Zo bouw jij kapitaal op.

Met dat kapitaal koop je later - als je met pensioen wilt – een uitkering aan. Dit wordt ook wel een lijfrente genoemd. Je hoeft nu nog niet te kiezen wanneer. Het kan tussen je 60ste en 72ste.

Het ZZP Pensioen is ontwikkeld in samenwerking met ZZP organisaties en APG. De manier van beleggen is ontwikkeld in samenwerking met APG. Er wordt gewerkt met vaste beleggingsmixen van 3 fondsen. Je beleggingsrisico wordt automatisch afgebouwd naarmate je pensioendatum dichterbij komt. We noemen dit de lifecycle. Je hoeft daar zelf niets aan te doen.

Belangrijk om te weten

In ruil voor het belastingvoordeel heeft de Belastingdienst een aantal spelregels opgesteld:

 • Er geldt een maximum bedrag dat je per jaar mag storten.
 • Het geld staat vast op de rekening. In elk geval tot je 60ste.       Alleen als je arbeidsongeschikt wordt, kun je het saldo op de       rekening wel eerder opnemen.
 • Op jouw pensioendatum krijg je je ZZP Pensioen niet in 1       keer uitbetaald. Je koopt dan met je ZZP Pensioen een       pensioenuitkering aan die je verspreid over een aantal jaar       ontvangt. In minimaal 5 jaar. Tenzij je eerder dan je AOW       leeftijd uit wilt laten keren. Dan is het minimaal 20 jaar.
 • Als je overlijdt, is het geld voor jouw nabestaanden.
 • Waarom ZZP Pensioen kiezen?

  Je blijft flexibel. Nu en straks

  Je blijft flexibel. Nu en straks

  Als ZZP'er ben je niet altijd verzekerd van inkomen. Inleggen doe je op jouw manier, in jouw tempo. Je bepaalt zelf hoeveel geld je stort en wanneer (maandelijks of jaarlijks). Dit geld staat vast en rendeert totdat je met pensioen gaat. Tegen de tijd dat je met pensioen gaat, bepaal je hoe lang je pensioen wilt laten uitkeren. Overigens: overstappen kan altijd. Dan boeken wij de waarde over naar de partij van jouw keuze.

  Meer over inleggen
  Belasting

  Belasting

  Een groot deel van je inleg krijg je van de Belastingdienst terug. Het geld dat je stort, is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Over het saldo op de ZZP Pensioenrekening betaal je geen belasting. Later - als het pensioen wordt uitgekeerd - betaal je belasting over de uitkeringen.

  Meer over belasting
  Geld blijft van jou!

  Geld blijft van jou!

  Als je voor langere tijd arbeidsongeschikt bent, kan je eerder bij je geld. De waarde van jouw ZZP Pensioen wordt uitgekeerd bij overlijden. Het geld is dan voor jouw nabestaanden.

  Beleggen in goede handen

  Beleggen in goede handen

  ZZP Pensioen staat voor behoud en groei van vermogen voor lange termijn. Er wordt gewerkt met vaste beleggingsmixen van 3 fondsen. De mix wordt steeds opnieuw aangepast aan hoe lang het nog duurt totdat jij met pensioen gaat. We noemen dit de lifecycle. Je hoeft daar zelf niets aan te doen. Deze manier van beleggen is ontwikkeld in samenwerking met APG.

  Meer over beleggen
  Lage kosten

  Lage kosten

  De kosten zijn laag. We leggen graag uit welke kosten er zijn en welke impact zij hebben op je pensioen. Zo heb je inzicht in de kosten en kun je eventueel vergelijken met andere aanbieders.

  Meer over kosten
  Zelf kijken hoe het met je pensioen staat

  Zelf kijken hoe het met je pensioen staat

  Als klant heb je een eigen online omgeving. Daar kun je continue volgen hoe jouw ZZP Pensioen zich ontwikkelt. Je ziet welke bedragen je hebt gestort en wat we met jouw geld hebben gedaan. Je kunt ieder moment de waarde van je pensioen bekijken.

  Vandaag starten met opbouwen?

  • Start met opbouwen binnen 5 minuten
  • Meer dan 1000 ZZP'ers gingen jou voor
  • Je pensioen goed geregeld

  Je kunt jouw ZZP Pensioen volledig online aanvragen en direct beginnen met opbouwen.

  Vandaag starten met opbouwen?

  Ook belangrijk om te weten

  • 1. Uitkering bij arbeidsongeschiktheid

   Je mag het opgebouwde vermogen in het ZZP Pensioen onder voorwaarden gebruiken als inkomensvoorziening bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

  • 2. Wat gebeurt er na overlijden?

   Geen vrolijk onderwerp, maar wel erg belangrijk. Voor jezelf en voor jouw erfgenamen. Want als jij overlijdt, gaat jouw geld naar jouw erfgenamen.

  • 3. Overstappen

   Misschien heb je als zelfstandige al geld gespaard voor je oude dag. Bijvoorbeeld in een (beleggings)verzekering of via banksparen. Dit kapitaal wil je misschien ook in het ZZP Pensioen storten. Dat heet "Kapitaaloverdracht".

  • 4. Fiscale regels

   Als je pensioen opbouwt, moet je rekening houden met een aantal belastingregels. Dat klinkt lastig, maar het is niets om je zorgen over te maken. Wel is het belangrijk om ervan op de hoogte te zijn.

  • 5. Maatschappelijk verantwoord beleggen

   Voor ons betekent duurzaam: op de lange termijn. We zoeken naar een optimale relatie tussen duurzaamheid, rendement en lange termijnrisico’s. Daarom bevat vanaf oktober 2017 het Global Equity SRI Fund van ZZP pensioen alleen nog maar maatschappelijk verantwoorde aandelen.

  Zelf je pensioen berekenen

  Wil je weten hoeveel pensioen je kan krijgen?

  Bereken het nu!
  Bereken jouw situatie
  Over Loyalis

  Over Loyalis

  Het beheer voor het ZZP Pensioen wordt gedaan door Loyalis. Dit zorgt voor deskundigheid, heldere informatie en financiële betrouwbaarheid voor het ZZP Pensioen. Als financiële dienstverlener is ZZP Pensioen opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 15000694.