Berekenen & Kosten

Met onze pensioencalculator kun je eenvoudig berekenen welke maandelijkse uitkering je op kunt bouwen met het ZZP Pensioen.

Bereken jouw ZZP Pensioen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Of kijk onder de "Veelgestelde vragen" voor de antwoorden die wij al aan anderen hebben gegeven.

De kosten van het ZZP Pensioen

Als deelnemer van het ZZP Pensioen krijg je te maken met een aantal vaste en variabele kosten. Wij lichten graag toe om welke bedragen en percentages het gaat en waarom deze van toepassing zijn.

Distributiekosten

Hiermee maakt Loyalis het voor jou mogelijk om het ZZP Pensioen af te sluiten. Wij zijn wettelijk verplicht om de distributiekosten in één keer (eenmalig) en apart in rekening te brengen. Deze kosten betaal je voordat je het ZZP Pensioen afsluit.

Beheerkosten

Deze jaarlijkse kosten zijn voor de administratie van het ZZP Pensioen. We administreren jouw inleg en we beheren een online deelnemersportaal waarin je de waardeontwikkeling van je vermogen kunt zien. Ook gebruiken wij deze kosten voor het beantwoorden van jouw vragen en voor andere communicatie rond het ZZP Pensioen.

Kosten van toe- en uittreding

Het aankopen en verkopen van beleggingen vindt plaats via handelsplatformen, via brokers of via banken. Hiervoor vragen deze partijen transactiekosten. Loyalis/APG doet met name zaken met grote gerenommeerde partijen die door volumes lagere prijzen kunnen aanbieden. De percentages verschillen per fonds en worden berekend over de storting in het desbetreffende fonds en over de onttrekking uit het fonds.

Deze jaarlijkse kosten zijn voor het beheren van jouw vermogen. Er wordt maandelijks 0,029% over jouw opgebouwde vermogenen berekend en van jouw vermogen afgetrokken. Dat is 0,35% per jaar.

Vergelijking met andere aanbieders

U kunt binnen onderstaande tabel naar links en rechts scrollen.

ZZP Pensioen Bright Pensioen brand new Day
Zelf pensioendatum kiezen
Flexibel inleggen
Eenmalige kosten € 40 € 100* € 45
Jaarlijkse kosten
Vaste beheerkosten € 35 € 210** € 0 - € 50
Variabele beheerkosten 0,35% 0,25% 0,25% - 0,59%
Incidentele kosten
Transactiekosten 0,10% Equity SRI Fund
0,23% Interest plus Fund
0,00% Interest Fund
0,07% Instapkosten 0,50%
* Hiermee koop je aandelen van BrightPensioen aan
** Het lidmaatschap is gratis als je niet inlegt en je pensioenvermogen minder dan € 50.000 bedraagt